Clubtocht Brussel

Beste leden,

Graag nodigt de fotoclub jullie uit voor een winterexcursie. Op zondag 18 februari of 11 maart willen wij het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis te Brussel bezoeken. http://www.klm-mra.be.
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, blijft de krijgskunst in dit reusachtige museum enigszins op de achtergrond: de gebouwen zelf vormen namelijk een hoofdattractie op zich. Die stammen uit de 19e eeuw en zijn inmiddels in zo’n deplorabele toestand dat het fotografisch weer zeer de moeite waard wordt. Ook de museale collectie zelf is inmiddels flink op leeftijd en wordt op een wijze gepresenteerd welke wij hier in het strak-vormgegeven Nederland niet meer voor mogelijk houden. Kortom, er is daar genoeg te zien om je over te verbazen- en te fotograferen. (Mocht dat toch te weinig te zijn, dan valt er in de omgeving van het museum nog voldoende te ontdekken.)
Wij vertrekken vanaf het clubhuis om negen uur en zijn dan rond halfelf bij het museum. Koffie en/of lunch kan in- of rondom het museum worden gebruikt. Toegangsprijs museum is € 5 en € 4 voor wie 65+ is. Aan het einde van de middag wordt er teruggereden.
Je kunt je opgeven bij Remco Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , graag voor 1 februari. En daarbij aangeven of je voorkeur hebt voor 18 februari of 11 maart, of geen voorkeur. Ook graag even aangeven of je met een auto komt- en dat leden kunnen meerijden, of zelf wilt meerijden.

holl 2 1

Loveld terrein Zwijndrecht

4 oktober 2017

Gemeente Zwijndrecht had ons gevraagd foto's te maken van het Loveld terrein in Zwijndrecht. Dit is het verlaten terrein van een oude betonfabriek, met een aantal grote fabriekshallen.
Op woensdagmiddag 4 oktober kwamen 17 clubleden bij elkaar. Een mooie gelegenheid om het vervallen terrein op een creatieve -en ieder op zijn eigen- manier vast te leggen.

loveld

Binnenkort meer foto's van Loveld.

Rencontres d'Arles

4 oktober 2017

Van 14 t/m 17 september zijn een aantal leden afgereisd naar Arles, Frankrijk om Recontres d'Arles te bezoeken. Een jaarlijks fotofestival, in en rond het stadje. Voor een verslag over deze excursie, zie De Grove Korrel 299 (binnenkort online)

arles1   Arles2

Arles3   arles4

Foto Nationaal 2017

3 oktober 2017

Theo de Jong heeft bij Foto Nationaal 2017 een eervolle vermelding gekregen voor zijn prachtige serie.
Gefeliciteerd, Theo!

1244022 1 theo de jong    1244022 2 theo de jong