Opening expositie "The Passionate 5"

maart 2018

Op zaterdag 3 maart werd de gezamenlijke expositie van "The Passionate 5" feestelijk geopend met een hapje, een drankje en een toespraak.
De expositie is de hele maand maart te zien, elke zaterdag van 11.00 - 16.00 uur

  

opening 3 maart3

opening 3 maart1    opening 3 maart2

 

Clubtocht naar Brussel

februari 2018

Op zondag 18 februari heeft FCZ een clubtocht  georganiseerd naar het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis te Brussel. Met 13 leden hebben we het museum op zeer diverse en eigen manieren gefotografeerd. Tussendoor hebben we van een heerlijke en gezellige lunch genoten.

Brussel 18 02 2018   Brussel lunch

Joop van de Wetering wedstrijd

december 2017

Bij de joop van de Weteringprijs is Fotoclub Zwijndrecht als winnaar geëindigd, met de meeste leden die in de prijzen vielen!
Theo de Jong (17e plaats), Rudi Kleingeld (9e en 15e plaats), Remco Schade (5e en 13e plaats), Marjan Leeuwesteijn (12e plaats)

1244022 theo de jong 2

Silent blackVan de Wetering 8628

Silent black 2 Van de Wetering 1 van 1

Remco II 18 12 2017

Remco1 20 11 2017

marjan leeuwesteijn

Clubtocht Brussel

Beste leden,

Graag nodigt de fotoclub jullie uit voor een winterexcursie. Op zondag 18 februari of 11 maart willen wij het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis te Brussel bezoeken. http://www.klm-mra.be.
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, blijft de krijgskunst in dit reusachtige museum enigszins op de achtergrond: de gebouwen zelf vormen namelijk een hoofdattractie op zich. Die stammen uit de 19e eeuw en zijn inmiddels in zo’n deplorabele toestand dat het fotografisch weer zeer de moeite waard wordt. Ook de museale collectie zelf is inmiddels flink op leeftijd en wordt op een wijze gepresenteerd welke wij hier in het strak-vormgegeven Nederland niet meer voor mogelijk houden. Kortom, er is daar genoeg te zien om je over te verbazen- en te fotograferen. (Mocht dat toch te weinig te zijn, dan valt er in de omgeving van het museum nog voldoende te ontdekken.)
Wij vertrekken vanaf het clubhuis om negen uur en zijn dan rond halfelf bij het museum. Koffie en/of lunch kan in- of rondom het museum worden gebruikt. Toegangsprijs museum is € 5 en € 4 voor wie 65+ is. Aan het einde van de middag wordt er teruggereden.
Je kunt je opgeven bij Remco Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , graag voor 1 februari. En daarbij aangeven of je voorkeur hebt voor 18 februari of 11 maart, of geen voorkeur. Ook graag even aangeven of je met een auto komt- en dat leden kunnen meerijden, of zelf wilt meerijden.

holl 2 1

Loveld terrein Zwijndrecht

4 oktober 2017

Gemeente Zwijndrecht had ons gevraagd foto's te maken van het Loveld terrein in Zwijndrecht. Dit is het verlaten terrein van een oude betonfabriek, met een aantal grote fabriekshallen.
Op woensdagmiddag 4 oktober kwamen 17 clubleden bij elkaar. Een mooie gelegenheid om het vervallen terrein op een creatieve -en ieder op zijn eigen- manier vast te leggen.

loveld

Binnenkort meer foto's van Loveld.