Expositie

2018 05 front

Laatste beeld Loveld / Schokbeton

Groepsexpositie in Fotogalerie Zwijndrecht

Leden van Fotoclub Zwijndrecht exposeren in mei foto’s van het voormalige fabrieksterrein Loveld / Schokbeton in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

Een expositie met de titel:Laatste beeld Loveld / Schokbeton.

Waar decennia lang prefab betonelementen geproduceerd werden staan verlaten fabriekshallen en zijn de tasvelden leeg. Waar ooit mensen hun brood verdienden vervaagt stof en overwoekert onkruid de glorietijd. Voor veel fotografen zijn dergelijke locaties een bron van inspiratie. Fotoclub Zwijndrecht was dan ook vereerd dat zij op uitnodiging van de Gemeente Zwijndrecht op het terrein van voormalig Loveld / Schokbeton aan de Lindtsedijk mochten fotograferen. Maar liefst 17 fotografen gingen oktober jongstleden (twee jaar na het faillissement) een middag aan de slag. Het resultaat laat lege hallen zien, interieur en exterieur, sporen van anonieme medewerkers, schakelkasten en verloren betonelementen. In alle vormen is het gefotografeerd. De ene fotograaf geeft de voorkeur een documentaire benadering terwijl de ander meer de verbeelding of abstractie zoekt. Opvallend is dat bijna niemand het heeft kunnen weerstaan de markante gevelpartij van het hoofdgebouw te fotograferen. Benieuwd naar de resultaten, de expositie is op alle zaterdagen in mei geopend.

Dit is alweer de laatste expositie voor de zomersluiting. In september start het nieuwe expositie seizoen weer en bent u weer van harte welkom.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: zaterdag 5, 12, 19 en 26 mei 11.00 uur tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

2018 05 poster