Expositie

2017 12 front

ROTTERDAM CS -Tussen vertrek en aankomst-

René van Rijswijk exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht.

René van Rijswijk (1962) woonachtig in Heemskerk (NH) toont in de maand december zijn fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

Een expositie met de titel: ROTTERDAM CS -Tussen aankomst en vertrek-

René van Rijswijk is een oude bekende bij Fotoclub Zwijndrecht. Hij is er jaren lang lid geweest en er zelfs enkele jaren voorzitter geweest. Sinds een paar jaar is hij verhuisd naar Noord-Holland en daar lid geworden van Fotokring Polderlicht.

Aanleiding voor deze expositie zijn de resultaten van een lang gekoesterde wens zijn werk en fotografie te combineren. Jarenlang was Rotterdam Centraal Station de standplaats voor de fotograferende treinmachinist. De verhuizing naar Noord-Holland houdt nu ook in dat zijn standplaats dichter bij huis komt. Als afscheid van Rotterdam CS is René gedurende een jaar regelmatig met zijn camera op pad geweest om station Rotterdam CS vast te leggen. Dat heeft geresulteerd in een prachtig fotoboek dat hij in eigen beheer heeft uitgegeven.

Tijdens dat jaar heeft hij op verschillende tijdstippen van de dag, zowel binnen als buiten en tijdens verschillende weersomstandigheden met veel passie gefotografeerd. Zoekend naar licht en schaduw, architectuur en abstractie, heeft hij de schoonheid van dit mooie station en de mensen die er gebruik van maken op zijn manier vastgelegd. Zijn handschrift is mede door het gebruik van zijn geliefde en alom bekende contrastrijke zwart-wit fotografie een feest der herkenning.

Een selectie van de foto’s uit het boek is te zien op deze expositie. De tentoonstelling Rotterdam CS -Tussen aankomst en vertrek- verdient een aandachtige blik. In een sneltreinvaart de foto’s bekijken is er niet bij. Een ontmoeting met de fotograaf en zijn fotowerk zal u ongetwijfeld een vertraging opleveren. Dat René het nieuwe station Rotterdam CS één van de mooiste stations van Nederland vindt zal niemand verbazen. Komt U kijken en oordeel zelf.

 

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in december (2, 9, 16, 23 en 30) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

2017 12 poster

TOEKOMSTIGE EXPOSITIE(S):

2018 01 poster 220px               2018 02 poster 220breed