Skip to main content

Verwondering

  • Marijke Bottema

  • Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126, 3332 AL Zwijndrecht

  • zaterdag 2, 9 en 16 december 2023 en 6, 13 en 20 januari 2024

  • 12.30 tot 16.00 uur

  • de toegang is gratis

Marijke Bottema woonachtig in Berkel-Enschot en lid van Fotoclub Zwijndrecht en Fomo Moergestel, toont in de maanden december en januari haar werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

Een expositie met de titel: Verwondering.

Na verhuizing van Barendrecht naar Brabant is Marijke Bottema lid geworden van Fotogroep  Fomo  in Moergestel. Maar ze is Fotoclub Zwijndrecht altijd trouw gebleven. Inmiddels is ze al tien jaar lid van de club in Zwijndrecht, een mooie reden voor een eerste solo-expositie.

 Marijke Bottema is een niet op de voorgrond tredende fotograaf. Ze gebruikt geen grote woorden bij haar foto’s. Wie naar haar werk kijkt ziet foto’s die zacht, poëtisch, bescheiden en van eenvoud zijn.

Ze maakt veelal foto’s van verstilde objecten. Ze tovert de werkelijkheid om naar subtiele eenvoudige composities. Door zacht kleurgebruik ontstaan er beelden die een sterk gevoel van sfeer oproepen. Nostalgie, warmte, leegte, vergankelijkheid, het komt allemaal langs. Voor de kijker zullen dit de meest opvallende overeenkomsten zijn. Voor Marijke is er een belangrijke andere stimulans. Zij is steeds weer verrast dat dagelijkse dingen op een foto intenser kunnen zijn dan de werkelijkheid. Daarom is de titel van de expositie, verwondering ook niet verwonderlijk.

Marijke is elke zaterdag aanwezig en wanneer u dat wilt kan zij haar foto’s toelichten.