Jubileum expositie

• 11.00 tot 16.00 uur

• de toegang is gratis

Jubileum expositie 60 jaar

Fotoclub Zwijndrecht is op 7 september 1959 opgericht en viert deze maand dus zijn zestig jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid is er een expositie te zien met het thema ‘fotografische ontwikkeling’. Daarvoor hebben de leden twee foto’s ingeleverd. Een foto uit de beginperiode en een recente foto eventueel vergezeld van een stukje tekst. Deze toelichting omschrijft hoe de ontwikkeling is verlopen tussen de twee foto’s of hoe de fotoclub heeft bijgedragen in de mens achter de fotograaf. Er is werk te zien van 48 deelnemers. Dat het resultaat zeer divers is komt door het feit dat geen mens hetzelfde is en fotografie een erg persoonlijke beleving is. Daarnaast lopen de lidmaatschapsjaren van de deelnemers van 51 jaar tot 1 jaar sterkt uiteen wat mooi bijdraagt aan de diversiteit van het geëxposeerde werk.

Een mooie gelegenheid om een breed spectrum van de fotoclub en fotografie te bewonderen. Er zijn altijd enthousiaste leden aanwezig die een toelichting kunnen geven.

Jubileum expositie bij KunZt

• Diverse fotografen Fotoclub Zwijndrecht

• Oude Raadhuis Zwijndrecht, Raadhuisplein 1  (Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan)
  • 5 t/m 29 september 2019

• woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondag van 13.30 uur - 16.30 uur
    (donderdag 5 september open van 17.00 - 19.00 uur, zaterdag 14 september geopend en zondag 15 september gesloten)

• de toegang is gratis

Fotoclub Zwijndrecht viert 60 jarig bestaan met expositie bij KunZt

Opening donderdag 5 september, 17.00 uur

De nieuwe expositie bij KunZt staat in het teken van het 60-jarig jubileum van Fotoclub Zwijndrecht. Leden van de fotoclub laten hun mooiste, indrukwekkendste foto's zien van de afgelopen vijf jaar. Dit levert een grote verscheidenheid aan foto's op. Donderdag 5 september opent wethouder Ronald de Meij (Cultuur) de tentoonstelling officieel in de expositieruimte van KunZt.

De tentoonstelling 'Jubileum Fotoclub Zwijndrecht' bestaat uit zo'n 60 foto's. Veel verschillende genres en thema's zijn in de foto's terug te zien. Denk aan landschap, straat, mensen, natuur, architectuur, maar ook vergankelijkheid, schoonheid en tegenstellingen. Ook hebben de fotografen verschillende technieken toegepast, zowel in het beeld als in de presentatievormen. Kortom, de tentoonstelling biedt een grote variatie aan beeldvormen, uitwerkingen en onderwerpen.

Historie Fotoclub Zwijndrecht
De in 1959 opgerichte Fotoclub Zwijndrecht behoort met zestig leden tot de grotere fotoclubs van Nederland en heeft leden uit Zwijndrecht en omstreken. Een onderdeel van de expositie beslaat ook de historie van de fotoclub. Er zijn oude instructiematerialen, oude clubbladen, foto's uit de jaren '60 en '70, maar ook wisselbekers van fotowedstrijden te vinden.

De tentoonstelling loopt van 5 t/m 29 september 2019. Openingstijden: woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september is KunZt wel geopend in plaats van zondag 15 september.