Fotoclub Zwijndrecht

Over de club

Fotoclub Zwijndrecht is een grote landelijk gerenommeerde fotoclub en lid van de Fotobond. Wij willen een platform zijn voor hedendaagse creatieve fotografie. Onze leden zijn beginnend tot zeer ervaren, jong of wat minder jong, man of vrouw. We zijn een actieve club, naast het bespreken van foto’s organiseren we veel activiteiten die je helpen je fotografie naar een hoger niveau te tillen. Ons eigen pand maakt het mogelijk om maandelijks wisselende exposities te organiseren. Interesse om lid te worden?

Gratis foto workshops

Gratis workshops! Omdat we 60 jaar bestaan.

Fotoclub Zwijndrecht bestaat 60 jaar en dat is aanleiding voor feestelijke activiteiten voor leden, maar ook voor NIET leden. Er worden tijdens dit 60-jarig jubileum voor mensen die geen lid zijn van de vereniging vier gratis workshops gegeven.

• workshop straatfotografie (volgeboekt)
  • workshop landschapsfotografie (volgeboekt)
  • workshop model-/portretfotografie (volgeboekt)
  • workshop architectuurfotografie (nog 3 plaatsen vrij)

Cursus Lightroom

Nieuw! Start in oktober.

Door het achteraf bewerken van een foto maak je het verschil tussen een aardige foto en een mooie foto. In de cursus digitale beeldbewerking leer je hoe je dat kunt doen met behulp van het programma Lightroom van Adobe.

In de cursus wordt onder meer behandeld: importeren en indelen van foto's, het maken van aanpassingen als belichting, bijsnijden, rechtzetten en het wegwerken van onregelmatigheden.

De cursus wordt gegeven in het clubgebouw van Fotoclub Zwijndrecht. De totale cursusduur is 3 lessen. Om elke cursist zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding te geven, is het maximaal aantal deelnemers 6.

Jubileum expositie

Fotoclub Zwijndrecht is op 7 september 1959 opgericht en viert deze maand dus zijn zestig jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid is er een expositie te zien met het thema ‘fotografische ontwikkeling’. Daarvoor hebben de leden twee foto’s ingeleverd. Een foto uit de beginperiode en een recente foto eventueel vergezeld van een stukje tekst.

Jubileum expositie

De nieuwe expositie bij KunZt staat in het teken van het 60-jarig jubileum van Fotoclub Zwijndrecht. Leden van de fotoclub laten hun mooiste, indrukwekkendste foto's zien van de afgelopen vijf jaar. Dit levert een grote verscheidenheid aan foto's op. Donderdag 5 september opent wethouder Ronald de Meij (Cultuur) de tentoonstelling officieel in de expositieruimte van KunZt.

Nieuw werk

Onder het kopje 'Nieuw werk' plaatsen wij na elke bespreking van fotowerk van leden een selectie op onze site. Klik hier om het meest recente werk van onze leden te zien.

Fotocursus

Fotoclub Zwijndrecht biedt ook in seizoen 2019/2020 de cursus Digitale Fotografie & Digitale Fotobewerking aan. De cursus is bedoeld voor beginnende fotografen die een digitale spiegelreflex- of systeemcamera hebben aangeschaft, maar deze niet optimaal kunnen gebruiken en/of willen leren hoe je betere foto’s kunt maken.

De beste foto moet nog vertoond worden...

Fotoclub Zwijndrecht

Lid worden?

Je fotografie naar een hoger niveau tillen? — kom langs voor een vrijblijvende kennismaking.